Beslenme Dostu Okul

"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okulumuzda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

08.02.2017 4200

Okulumuz sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda yaşam boyu bilinç ve duyarlılık oluşturmayı hedeflemiş, öğrencilerimizi hareketli yaşama özendirerek, obezitenin önlenmesine destek olan çalışmaları yapmayı temel prensip olarak benimsemiştir.

– Okulumuzun eğitim-öğretim akış programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır.

– Okul kantini her ay " Kantin denetleme ekibi " tarafından denetlenmektedir.

– Kantinde satılan ürünler "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan üretim ve ithalat izni olan ürünlerdir.

– Temizlik ve dezenfektan için kullanılan malzemeler "Sağlık Bakanlığı'ndan izinli ve ruhsatlı ürünlerdir.

– Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.

– Okulumuzda hareketli yaşam ilkesi benimsenmiştir. Bu doğrultuda okul bünyesinde turnuvalar düzenlenmekte ve öğrencilerin en az bir spor dalıyla aktif uğraşmaları teşvik edilmektedir.

– Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.

DÖKÜMANLAR

" Beslenme Dostu Okullar Programı"İşbirliği Protokolü