Üç Ayların İlk Mübarek Gecesi “REGAİP”

Regaib; ihsanlar, ikramlar demektir. İbadet ve taatin, hayır ve hasenatın Allah katında kat kat ihsan ve ikramlarla karşılık bulduğu bu gece, müminler için Cuma ve kandil olması sebebiyle çifte bayramdır. Mübarek üç aylar, Cenab-ı Hakk’ın müminler için yarattığı, ruhen, fikren ve bedenen toparlanma mevsimidir. Öyle ki, Allah Rasulü s.a.v. bu kutlu zaman diliminin ilk ayı olan Receb girdiğinde, “Allahım! Receb ve Şaban’ı bizler için bereketli kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259) diye dua ederdi.
İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol "üç ayların" habercisi kabul edilen Regaip Kandili bu yıl 11 Ocak 2024 tarihinde idrak edildi ve bu vesileyle okulumuz DKAB Öğretmeni Gülnur ALTUNTAŞ ve değerler eğitimi kulübü öğrencileriyle birlikte pano hazırlandı.

20.01.2024 43