Mevlana Haftası Etkinlikleri

MEVLANA VE YEDİ ÖĞÜDÜ

• Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
  • Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
  • Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
  • Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
  • Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
  • Hoşgörülükte deniz gibi ol.
  • Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

02.01.2024 62

ÇEDES PROJESİ kapsamında MEVLANA HAFTASI münasebetiyle okulumuz öğretmenlerinden Gülnur ALTUNTAŞ’ın düzenlediği yedi öğütten oluşan pano öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Her öğüdün de bizi olgunlaştıran, bize yol gösteren, hayata olan bakış açımızı değiştirecek bu yedi güzel öğüdü ise öğrencilerimiz heyecanla seslendirdi.
Biliyoruz ki çevremize şöyle bir baktığımızda onca olaylar, acılar hepsinin de tek bir ilacı var o da çok sevmek.
Mevlana’nın gösterdiği şekilde, dünyaya niçin geldiğini aramasını bilen, cehaletten kurtulmuş, sevgiyi tanımış, kendi içi ile barışmış, iç dünyasına önem vererek onu eğitmeye niyetlenmiş kişi ve bu kişilerden oluşmuş toplumlar, daha huzurlu ve bu nedenle daha sağlıklı olacağının öğrencilerimize anlatıldığı bu etkinlikte aynı zamanda Çedes Projesi’nde görev alan öğrencilerle hazırladığımız Mevlana şekeri ile de öğrencilerimizin ağızları tatlandı. Gayret bizden, Tevfik Allah’tan..

02-01-202402-01-202402-01-202402-01-202402-01-2024