Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı!  R A M A Z A N

Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı! R A M A Z A N

Ramazan; nuru ile Hira'yı, rahmeti ile âlemi, şifası ile gönülleri, ayetleri ile zihinleri aydınlatan ve varoluşunun anlamını unutan insanlığı, bilgi, hikmet ve iffete davet eden yüce kitabımızın nazil olduğu müstesna bir aydır. Peygamberimizin mübarek ve bereketli bir ay olarak nitelediği Ramazan, çoraklaşmış yüreklere ab-ı hayattır. Bu ayda "Cennet kapılarının açıldığını, cehennem kapılarının kapatıldığını ve şeytanların zincire vurulduğunu" (Nesai, Sıyam,5.) bildiren Peygamber Efendimiz; "Kim inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır." (Buhari, İman,28.) buyurmak suretiyle ramazanın ve orucun manen dirilten, arındıran ve dönüştüren gücüne vurgu yapmıştır.

Bu vesileyle okulumuz DKAB zümresi öğretmenlerinin hazırlamış olduğu Ramazan sokağı öğrencilerimizin büyük ilgisini çekerken, Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, bereket, mağfiret ve hoşgörü ayı olan mübarek Ramazan ayına kavuşmanın sevincini hep birlikte yaşamaya devam ediyoruz.

25.03.2024 58

25-03-202425-03-202425-03-202425-03-2024