Ayın değeri ‘Sabır’

Ayın değeri ‘Sabır’

Ham bir meyve ne kadar da acıdır. Boğazımızda kalır, olgun bir meyve ne kadar lezzetli ve faydalıdır. Onu bu hale getiren; rüzgâra, yağmura, güneşe ve gecenin zifiri karanlığına sabrederek beklemesidir. Bekleriz ki çocuklarımız zorlukları, hayatı, başarıyı, kaybetmeyi yaşamadan öğrensin; sabırlı olsun. Onları da olgunlaştıracak hayatın kendisi, öğrendikleri ve yaşadıkları olacaktır. Bize düşen onlara geçmişten ve köklerimizden aldığımız tecrübeleri doğru aktararak rehberlik yapabilmektir.
Zor şartlar altında cesaretini, metanetini kaybetmeden sıkıntılara, zorluklara katlanma, dayanma ve dayanıklılık anlamına gelen sabır, bizim hayatımızda sahip olmamız gereken en önemli değerlerden biridir. Kur’an-ı Kerim’de sabırla ilgili pek çok ayet vardır. Peygamberlerin tümüne sabır tavsiye edilmiş, onlar da bu tavsiyeye uymuşlar ve ümmetlerine örnek olmuşlardır.
İşte bu şekilde hayatın içinde yaşayarak kazandığımız sabır, insana sağlam bir duruş, yaşam boyu devam edecek sükûnet, güven ve sarsılmaz bir istikrar kazandırır.
Zorlukların bizi yarına, daha güzele ve rahatlığa kavuşturacağını etkinlikler ve yaşanmışlıklar üzerinden aktarmak istediğimiz ayın değeri olan sabrı tanıtmaya ve niçin gerekli olduğunu kavratmaya çalıştığımız sabır konulu panomuzu çedes kulubü öğrencileri Dkab öğretmenimiz Gülnur Altuntaş eşliğinde hazırladı.

25.03.2024 57

25-03-2024